Puheenjohtaja

Laila Eertamo

Rinnekodin henkilökunta JHL ry 598
Rinnekodintie 10
02980 ESPOO

laila.eertamo@rinnekoti.fi
Puhelin: (050)3809536

Hyvää tätä vuotta JHL 598:n jäsenille!

 

Viime syksynä hallitus laati toimintakalenterin, mikä hyväksyttiin yhdistyksen syyskokouksessa, jossa valittiin uusipuheenjohtaja, muutamia uusia luottamusmiehiä ja hallituksen jäseniä.

Toivottavasti toimintakalenterista löytyy jotain jokaiselle jäsenelle.

 

Maailma muuttuu Eskoseni, niin meilläkin hoitokoteja ajetaan alas ja RK-asuntoja rakennetaan pitkin Uuttamaata. 1.2 meillä astuu voimaan uusi työehtosopimus. Tammikuun lopulla alkavat paikalliserän neuvottelut, jäseniltä on tullut yhteydenottoja tämänkin asian tiimoilta.

Edunvalvonta voi toimia tehokkaasti vain silloin, kun luottamusmies saa tiedon epäkohdista tai asioista, jotka edellyttävät toimenpiteitä.

 

Tehtävät, joihin minut valittiin syyskokouksessa, ovat vastuullisia tehtäviä.  Reilu viitisen vuotta sitten menin syyskokoukseen katsomaan minkälaista yhdistystoimintaa ja ihmisiä on ay-toiminnassa mukana. Muutaman tunsin entuudestaan, joitakin olin nähnyt ohimennen. Minua kiinnostaa ay-asiat ja olen tietoinen mihin olen ryhtynyt; epäkohdat kiinnostavat. En lähde soitellen sotaan vaan pyrin vaikuttamaan ja tuomaan asioita esille keskustellen. Tiedän, että taustatuki on hyvä ja yhdistyksen hallituksen jäseniltä saan tukea toimintaani ja asioista tulee keskustella avoimesti.

 

Olen lähtenyt karjalasta, mutta karjalaisuus ei lähe miusta. Opiskelun ja työn perässä tänne ruuhka-Suomeen ajauduin. Olen naimisissa ja miulla on kissa. Koko pienen ikäni olen tehnyt erilaisia sosiaalialan töitä.

Olen työskennellyt Rinnekoti-Säätiön palveluksessa kohta seitsemän vuotta autistien päivä- ja työtoiminnan ohjaajana. Työpisteeni on Joonatan Lakiston alueella. Olen toinen työsuojeluvaravaltuutettu, Yt-neuvottelukunnan ja työsuojelutoimikunnan jäsen.

 

Tuttua tekstiä, miten luottamusmies toimii työpaikalla.  Sinun ei tarvitse hoitaa asioitasi yksin.

Luottamusmies on apuna työsuhteen ongelmatilanteissa. Hän valvoo virka- ja työehtosopimusten toteutumista työpaikalla, tulkitsee sopimusten sisältöä ja käy neuvotteluja työnantajan kanssa. Luottamusmies varmistaa, että työpaikalla noudatetaan työelämän pelisääntöjä.

Torstaisin klo 13 – 15 välillä päivystän Peippolan luottamusmieskopilla.

 

Laila Eertamo JHL 598 puheenjohtaja ja pääluottamusmies

Buy | Download | (Free!)

(c)2018, Kaikki oikeudet pidätetään